Tillagd i varukorgen

/

Berättelser om Boomerang

()

Sedan 1976Vi är ett varumärke som står för kvalitet, långsiktighet och hållbarhet. Djupdyk i Boomerangs rika historia, vår filosofi om att kläder ska vara som en långvarig vänskap och hur vi arbetar för att vårda dessa värderingar. Våra artiklar ger dig en inblick i allt som gör Boomerang unikt och det vi inspirerar av. Upptäck hur vi bidrar till en mer hållbar framtid, en artikel i taget.

Stickat i Sverige

Att tillverka våra plagg på hemmaplan är en hjärtefråga för oss och en viktig del i vår hållbarhetsstrategi. Närhet mellan idé och produktion är viktig för att säkerställa kvalitet och hantverk, men framförallt möjliggör det transparens och ger oss bättre kontroll över produktionen.

Läs här

Boomerang x Add Simplicity

Jannice Wistrand från Add Simplicit bär sommarkläder från oss. Här är hennes utvalda favoriter.

Randigt

I takt med att vi fortsätter att utforska och utveckla våra kollektioner, förblir det randiga mönstret en central del av Boomerangs DNA. Det representerar vår vision om hållbarhet, kvalitet och tidlös design. Plagg som blir en del av din garderob, din historia och dina minnen.

Poplin

Poplin kännetecknas av dess unika vävning, där tunnare trådar vävs tätt tillsammans i varpen medan en tjockare tråd används i inslaget. Denna teknik skapar ett starkt, hållbart tyg som ändå känns lätt och luftigt – perfekt för allt från vardagliga skjortor till lyxiga klänningar. 

Vårtecken

När våren knackar på dörren vaknar både naturen och våra sinnesstämningar till liv. Vårtecken är inte bara de första snödropparna som tittar fram ur den smältande snön eller ljudet av fåglar som återvänder från sina vinterkvarter. Det är också tiden då vi på Boomerang välkomnar vårkollektionen med öppna armar.

Dunjackor sedan 80-talet

Dunets ursprung är viktigt för oss och våra användare vilket innebär att du kan vara helt säker på att dunet i våra dunprodukter kommer från fåglar som behandlats väl – det betyder ett totalförbud för levande-plockning och att vårt dun är en biprodukt från livsmedelsindustrin

Hållbarhetsfilosofi

Vår idé om hur bra kläder ska vara är enkel och okomplicerad. Vi vill att de ska vara som en riktig vänskap. Tåla törnar, hålla länge och bara bli bättre med åren. Det är filosofin som vi på Boomerang har levt efter ända sedan starten år 1976.

Historien om indigo

Boomerang återkommer alltid till naturen, havet och himlen som inspirationskälla. Indigo – som fått sitt namn av växten med samma namn – är ett naturligt färgpigment som har använts i århundranden och kan färga otaliga nyanser av blått. Indigo är ett ständigt återkommande inslag i våra kollektioner och kommer så alltid att vara.

13 Vårplagg från Boomerang

Med vårens ankomst är det dags att ge din garderob en fräsch uppdatering. Boomerang presenterar elva oumbärliga plagg som kombinerar stil, komfort och hållbarhet. 

En fläck på dina kläder?

Alla känner vi till den där obehagliga känslan när en fläck dyker upp på vår älskade vita skjorta. Men misströsta inte! Många fläckar kan tas bort med enkla knep. Här är våra bästa tips för att rädda situationen.

Så vårdar och bevarar du dina yllekläder

Vad kan vara mer välkommet under de kyliga månaderna än ett varmt och skönt ylleplagg? Men hur ser man till att dessa älskade textilier förblir både vackra och funktionella år efter år? Följ vår guide för att förlänga livet på dina yllefavoriter.

Klädvård

Dina Boomerang-plagg är gjorda för att hålla länge. Klassisk design, hög kvalitet och gediget hantverk ger kläder som klarar tidens test och överlever kortsiktiga trender. Men även premiumplagg kan slitas ut för tidigt om du inte tar hand om dem. Läs våra bästa tvättråd och tips på hur dina kläder ska hålla längre.Stickat

Stickade plagg är och har alltid varit synonymt med Boomerang och vår värld. Inspirationen kommer från skärgården, en vackert vindpinad plats omgiven av hav.

Vår historia

1976 gjorde två unga entreprenörer en vågad satsning. Peter Wilton och Kenneth Andram sade upp sig från sina jobb för att i stället starta ett nytt varumärke. Båda älskade havet och skärgården. Båda ansåg att det var bekvämt med kläder som höll kvalitet och stil - varumärket behövde spegla det.

Därför älskar vi kläder av linne

Linnet, med sina rötter djupt förankrade i historien, är känt för sin hållfasthet, komfort och förmåga att åldras vackert. Det är ett material som andas, vilket gör det till ett perfekt val för sommarplagg. 

Basgarderoben

Att bygga en basgarderob är som att skapa en stabil grund för ditt personliga uttryck och din stil. En väl genomtänkt basgarderob gör det inte bara enklare att klä sig på morgonen utan bidrar också till en hållbar konsumtion. Här är några tips på hur du kan bygga en basgarderob som håller över tid.

Pikétröjan

Våra pikétröjor har varit en del av Boomerangs kollektion sedan begynnelsen, vilket vittnar om deras tidlösa popularitet och relevans. Genom att kontinuerligt förbättra och förfina designen, samtidigt som vi bevarar dess klassiska utseende och känsla, har vi lyckats skapa en pikétröja som inte bara är en modeikon.

Ekologisk bomull

I Boomerangs hjärta ligger en djup kärlek till naturen och en stark övertygelse om att hållbarhet inte bara är ett modeord, utan en grundpelare i vår verksamhet. En av de mest framträdande manifestationerna av denna övertygelse är vårt engagemang i användningen av ekologisk bomull i våra kollektioner.

Naturmaterial

I en tid där hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare, står naturmaterialen i fokus. Varje naturfiber har unika egenskaper som gör dem till en favorit i tillverkningen av högkvalitativa kläder. Låt oss utforska några av dessa material: merinoull, bomull, lammull, kashmir och Tencel.


Vår guide om Oxfordskjortan

Redan samma år som företaget kom till föddes Boomerangs första Oxfordskjorta. Vi lägger hela tiden örat mot marken för att utveckla vår skjorta till perfektion. Tygets känsla, skjortans passform, kragens rörelse och manschetternas form har alltid vår fulla uppmärksamhet för att du ska få uppleva en hållbar Oxfordskjorta.

Så tvättar du din dunjacka från Boomerang

Att tvätta en dunjacka korrekt är avgörande för att behålla dess värmande egenskaper och förlänga dess livslängd. Här är en steg-för-steg guide för att tvätta din dunjacka på bästa sätt, baserat på vår kunskap om textilvård.

Kvalité för oss

Det handlar om att skapa värde genom varje steg av produktionsprocessen – från det första penseldraget på designbordet till det ögonblick då plagget når våra kunder. Vi samarbetar med mindre, ofta familjeägda, fabriker vars hantverksskicklighet och engagemang för kvalitet speglar våra egna värderingar. Dessa långvariga partnerskap är grundstenar i vår strävan efter att leverera exceptionell kvalitet till våra kunder.

Boomerang-knappen

Den ikoniska knappen med Boomerang-symbolen tillverkas för hand i en liten familjeägd fabrik i Portugal – och har så gjorts ända sedan 1979. Ägaren till fabriken tyckte om tanken på något som sätter hantverket i fokus, en process som visar på den mänskliga handens känsla framför maskinens. 

Boomerangeffekten

Alla plagg som blir en del av Boomerang Effekten bär på en historia. Det är plagg som har burits, älskats och sedan fått nytt liv. Boomerang Effekten är vårt sätt att ta tillvara på jordens resurser och bidra till en lite mer hållbar värld. Nästa gång du rensar garderoben skickar du tillbaka dina använda Boomerang-plagg till oss så säkerställer vi återbruk eller återvinning.

Mer än bara en T-shirt

Tillverkad med omsorg i hjärtat av Sverige, bär varje T-shirt på en unik historia som sträcker sig långt bortom dess textil. Den representerar en bro mellan generationers kunskap och dagens strävan efter ett mer hållbart mode. 

Återvunnen kashmir

Vi tror att äkta lyx ligger i hållbarhet och ansvar, och genom att välja våra återvunna kashmirprodukter blir du en del av denna vision. Tillsammans kan vi göra en skillnad, för en mer hållbar och vacker värld.

Så planerar du din drömträdgård

När du planerar att plantera en rabatt är det viktigt att tänka igenom flera olika aspekter för att skapa en vacker och hållbar trädgård. Här är några grundläggande steg att följa.

Skärgårdspärlor

När vi talar om "Boomerang-öar" refererar vi till skärgårdspärlor som symboliserar den tidlösa kvaliteten och hållbarheten som Boomerang står för. Dessa öar speglar den svenska skärgårdens natursköna miljö, rika kulturarv och långvariga traditioner. Här är några skärgårdspärlor som exemplifierar dessa värden.Blå

Från den djupaste marinblå som påminner om den storslagna skandinaviska natten till den ljusaste himmelsblå som speglar en klar sommardag. Varje nyans av blått är en Boomerangfärg.

Skjortguide

Hos Boomerang vet vi att en skjorta inte bara är en skjorta. Det är en förlängning av din personlighet, ditt humör och situationen. Låt oss guida dig genom våra noggrant utvalda skjortmodeller och när de passar bäst.

5 skäl att torka kläder utomhus

Att torka kläder utomhus är inte bara en energisnål och miljövänlig metod, utan det finns flera fördelar som gör det till ett smart val för både dina kläder och din hälsa. Här är en artikel varför man bör överväga att torka kläder utomhus.

Vi älskar havet

Sverige är känt för sin fantastiska natur och långa kustlinje, vilket gör det till ett perfekt resmål för den som söker äventyr på stränderna. Här är några tips på stränder i Sverige som erbjuder både skönhet och äventyr:

Ånga eller stryka kläder?

Att ånga kläder istället för att stryka dem är en metod som vunnit mark på senare år, och det finns flera goda skäl till varför detta alternativ föredras av allt fler. I den här artikeln kan du läsa de fyra främsta anledningarna.

Tencel: Framtidens material

I en värld som ständigt söker hållbara alternativ för att möta dagens miljöutmaningar, lyser Tencel starkt som ett material för framtiden. Detta innovativa tyg, känt för sin exceptionella mjukhet och hållbarhet, representerar en ny era inom textilindustrin där miljöhänsyn och funktionalitet går hand i hand.

Kläder av kvalité och ansvar

Är du nyfiken på vår kollektion?

DamHerr

Vill du veta mer?Om du är nyfiken på något eller har frågor om våra produkter, vår hållbarhetsfilosofi, eller något annat som rör Boomerang, tveka inte att kontakta oss. Skicka ett meddelande till oss via vår kontaktsida, och vårt team kommer att återkomma till dig så snart som möjligt. 

Kontakta oss