Tillagd i varukorgen

Naturmaterial

MaterialI en tid där hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare, står naturmaterialen i fokus för modedesigners och konsumenter. Varje naturfiber har unika egenskaper som gör dem till en favorit i tillverkningen av högkvalitativa kläder. Låt oss utforska några av dessa material: merinoull, bomull, lammull, kashmir och Tencel.

Merinoull: Merinoull kommer från merinofår och är känd för sin finhet och mjukhet, vilket gör den till en av de mest lyxiga ulltyperna. Dess fina fibrer gör att tyget inte kliar, vilket är vanligt med grövre ulltyper. Merinoull är naturligt temperaturreglerande, vilket betyder att den håller dig varm på vintern och sval på sommaren. Den är också naturligt resistent mot smuts och lukt, vilket gör den idealisk för aktiva kläder och resekläder.


Bomull: Bomull är kanske det mest använda naturmaterialet i modeindustrin. Det är uppskattat för sin andningsförmåga, mjukhet och hållbarhet. Bomull är mångsidigt och används i allt från t-shirts och jeans till fina klänningar och sängkläder. Ekologisk bomull odlas utan skadliga kemikalier, vilket gör den till ett miljövänligare alternativ.


Lammull: Lammull kommer från de första klippningarna av ett lamm och är oerhört mjuk och fin. Den är lättare än andra ulltyper och känns mjuk mot huden, vilket gör den idealisk för kläder som bärs nära kroppen. Lammull är också värmande och känd för sin förmåga att hålla formen.


Kashmir: Kashmir, som kommer från kashmirgetter, är berömt för sin otroliga mjukhet och lyxiga känsla. Det är en av de finaste och mjukaste ulltyperna och är mycket lättare och varmare än vanlig ull. På grund av sin finhet är kashmirull extremt behaglig att bära och eftertraktad i högkvalitativa kläder som tröjor och sjalar.


Tencel: Tencel är ett relativt nytt material i modevärlden och görs av trämassa från hållbart odlade skogar. Det är biologiskt nedbrytbart och produceras i en miljövänlig process. Tencel är känd för sin silkiga mjukhet, utmärkta fuktabsorbering och andningsförmåga, vilket gör det till ett utmärkt val för känslig hud.


Kläder av naturmaterial för henne

Se alla produkter

och för honom

Se alla produkter