Tillagd i varukorgen

Hållbarhetsfilosofi

HållbarhetVår idé om hur bra kläder ska vara är enkel och okomplicerad. Vi vill att de ska vara som en riktig vänskap. Tåla törnar, hålla länge och bara bli bättre med åren. Det är filosofin som vi på Boomerang har levt efter ända sedan starten år 1976. Hellre kvalitet än kvantitet har också varit en ständigt närvarande och tydlig ledstjärna i allt vi gör. Att agera långsiktigt, med kvalitet och enkelhet i fokus och med en konstant vilja att utvecklas och förbättras, är en naturlig och inbyggd del i vår affärsmodell. Idag benämns det ofta hållbarhet. Vi har alltid kallat det en lång vänskap.

En vänskap med vår omgivning och vår miljö. En vänskap med våra partners, kunder och medarbetare. En vänskap med våra plagg och produkter.

Genom att stå fast förankrade i vår tro på kvalitet, enkelhet och långsiktighet, ser vi till att våra vänskapsrelationer utvecklas och fördjupas. För det vi ger kommer också tillbaka. Precis som bumerangen.
För oss har långsiktighet alltid varit kärnan i vår verksamhet. Redan 1976 slog våra grundare Peppe och Kenneth fast att de ville skapa ett märke med tidlösa, lediga plagg av hög kvalitet som skulle kunna bäras under en lång tid, helst i generationer.
Den tanken har vi aldrig ruckat på. I Boomerangs kollektioner finns plagg som återkommer år efter år. Vi tillverkar klassiska modeller som faktiskt efterfrågas, vi skippar snabba lanseringar och masstillverkning av säsongsbundna nyheter.
För oss betyder ordet långsiktighet många saker, bland annat bestående relationer. Vi jobbar med mindre, ofta familjeägda fabriker, vissa av dem har hängt med ända sedan starten.

Rent konkret märks vår hållbarhetsfilosofi på fyra sätt:

1. Hållbara material Kläderna ska hålla hög kvalitet. De tillverkas i naturliga material i så stor utsträckning som möjligt och tas fram på etiskt sätt. Det innebär mindre påverkan på jordens resurser och det ger plaggen längre liv. Vår ekologiska bomull har hög täthet som gör den slittålig. Merinoull och lin är skönt mot kroppen och håller formen på plagget. Vår kashmir är återvunnen och vår ull tas fram med omsorg om djuren.

2. Tidlös design Kläderna ska kunna användas genom säsonger och av generationer. De ska aldrig kännas omoderna, och ska fungera lika bra på jobbet som på semestern. Detaljerna är genomtänkta för att öka livslängd och funktion.

3. Ansvarsfull tillverkningKläderna ska produceras så lokalt som möjligt, med minsta möjliga miljöpåverkan. Därför sker vår produktion i Europa.Vår GOTS-certifierade jersey stickas i Sverige. Det bidrar till att hålla hantverkskunnande vid liv och minskar transportsträckan från tillverkare till butik. Därmed också utsläppen som långa transporter bidrar till.

4. Det trygga i det enklaKläderna ska vara ärliga och göra det enkelt för dig som kund. Med det menar vi att du ska känna dig trygg med vad du får när du köper ett Boomerangplagg. Du ska kunna vara säker på att plagget tillverkats på ett schysst sätt, och att det håller formen och till exempel inte ändrar storlek efter tvätt tack vare att plaggen redan är förtvättade.

GOTS-certifierade och stickat i Sverige för henne

Se hela kollektionen

och för honom

Se alla produkter