Tillagd i varukorgen

Tencel: Framtidens material

TencelI en värld som ständigt söker hållbara alternativ för att möta dagens miljöutmaningar, lyser Tencel starkt som ett material för framtiden.

Detta innovativa tyg, känt för sin exceptionella mjukhet och hållbarhet, representerar en ny era inom textilindustrin där miljöhänsyn och funktionalitet går hand i hand.


Tencel, framställt från naturligt förekommande trämassa, är ett lysande exempel på hur naturens resurser kan omvandlas till något som inte bara är användbart utan också miljövänligt. Processen för att tillverka Tencel är revolutionerande, med en sluten kretsloppsmetod som återanvänder vatten och lösningsmedel, vilket minimerar miljöpåverkan och markerar en betydande framsteg inom hållbar produktion.


Dessutom är Tencel biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att när dess livscykel är över, återgår det till naturen utan att lämna ett skadligt avtryck. Denna egenskap framhäver ytterligare Tencels roll som ett framtidsmaterial, i takt med att samhället strävar efter att minska avfall och främja cirkulär ekonomi.


För konsumenten erbjuder Tencel en oöverträffad komfort med dess mjuka känsla mot huden, utmärkt fukthantering och andningsförmåga. Dessa egenskaper gör det till ett idealiskt val för allt från vardagskläder till lyxiga sängkläder, vilket möjliggör en hållbar livsstil utan att kompromissa med kvalitet eller komfort.


Tencels mångsidighet och miljömässiga fördelar positionerar det som en förebild för framtidens textilmaterial. Med en växande medvetenhet om och efterfrågan på hållbara produkter, är Tencel inte bara ett material för framtiden utan ett nödvändigt steg mot en mer hållbar och ansvarsfull modeindustri. Som konsumenter har vi möjligheten att rösta med våra plånböcker, välja hållbara alternativ som Tencel och på så sätt bidra till en bättre framtid för vår planet.


Kläder i Tencel

Se alla produkter

Oversize

Seskarö Linen Tencel Skjorta

1 899 SEK

Tencel

Regular

Ammerön Tencel Kortärmadskjorta

1 399 SEK

Tencel

Väderöarna Tencel Klänning

2 199 SEK

Tencel

Vässarö Linne Tencel Shorts

1 299 SEK

Tencel

Vässarö Tencel Shorts

1 299 SEK

Tencel