Tillagd i varukorgen

Vår vision

Boomerangeffekten

Klädvård

Stickad i Sverige

Vår guide till Oxfordskjortan

Email: kundservice@boomerang.se

Telefon: 08-598 92 200

Vår vision /

Stickad i Sverige

Stickad i Sverige

Närproducerat


Omvärlden förändras och så gör även Boomerang. Vår kärlek till ett gediget hantverk, vårt svenska arv, sunda värderingar och långa relationer består. Vi står fast förankrade i vår tro på att det vi ger, det kommer också tillbaka. Precis som bumerangen.


Som en del av vår hållbarhetsresa har vi flyttat hem delar av vår produktion till Sverige. Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor i Ulricehamn, och nu tar vi upp den produktionen igen.


Det här är såklart något vi är extra stolta över på Boomerang. Vi hoppas även att ditt hjärta bankar lite extra när du hör Sverige i kontext med produktion. Upptäck vår kollektion av t-shirts, pikétröjor, sweatshirts och stickade tröjor som alla är stickade i Sverige.


Boomerang återvänder hem


I februari 2020 tillträdde Karin Salegård som VD för Boomerang. Karin har arbetat i modebranschen sedan 90-talet och hennes vision är att vidareutveckla och stärka Boomerangs position som ett klassiskt skandinaviskt modemärke med fokus på material och kvalitet. Ett första steg är att flytta hem delar av produktionen.


– Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor i Ulricehamn, och nu tar vi upp den produktionen igen.


Sunt förnuft


Att återvända hem är en hjärtefråga för oss och en viktig del av vår hållbarhetsstrategi. Närhet mellan idé och produktion är viktig för att säkerställa kvalitet och hantverk, men framförallt möjliggör det transparens och ger oss bättre kontroll över produktionen.


Under 2021 har vi inlett flera samarbeten på hemmaplan. Ett av dem är med anrika Ivanhoe i Gällstad som stickar våra mysiga ylletröjor Isbjörn och Björn. Tillsammans med stickeriet Marbäck Tricot har vi tagit fram den mjuka och sköna pikén som används i våra pikétröjor. Vår fina ulltencel som finns i kjolen Majken har vi tagit fram tillsammans med Trikåby utanför Norrköping.