Tillagd i varukorgen

Skärgårdspärlor

eller "Boomerang-öar" som vi kallar dem

BoomerangöarNär vi talar om "Boomerangöar" refererar vi till skärgårdspärlor som symboliserar den tidlösa kvaliteten och hållbarheten som Boomerang står för. Dessa öar speglar den svenska skärgårdens natursköna miljö, rika kulturarv och långvariga traditioner. Här är några skärgårdspärlor som exemplifierar dessa värden.

Huvudskär – Hittar du i Stockholms södra skärgård och är en plats av enastående naturskönhet och en symbol för lugn och frid. Med sin unika flora och fauna, historiska fyr och vidsträckta horisonter, står Huvudskär för den ultimata flykten från vardagens brus till en värld där naturens tystnad och skönhet får tala.


Grinda – Belägen i Stockholms skärgård, erbjuder Grinda besökare en unik blandning av naturskönhet och kulturell historia. Med sina gröna ängar, djupa skogar och klippiga stränder är Grinda en plats där man kan uppleva den svenska skärgårdens essens. 


Sandhamn – En annan pärla i Stockholms skärgård, känd för sin livliga marina och pittoreska by. Sandhamns segelsällskaps aktiviteter och dess rika maritima historia gör det till en attraktiv destination för dem som söker både äventyr och avkoppling. 


Kosteröarna – Belägna vid Sveriges västkust, är Kosteröarna en del av Sveriges första marina nationalpark, Kosterhavet. Öarnas unika flora och fauna, tillsammans med satsningar på hållbar turism, gör dem till exemplariska "Boomerangöar". Besökare kan utforska öarnas naturliga skönhet samtidigt som de stöder bevarandet av det marina ekosystemet.


Styrsö – En ö som utgör en del av Göteborgs södra skärgård, är känd för sin pittoreska charm, historiska byggnader och lugna vandringsleder som slingrar sig genom lummiga skogar och längs med havskanten.


Fjäderholmarna – Närmast Stockholms stad och därför lättillgängliga för en dagstur, erbjuder Fjäderholmarna en mix av kultur, hantverk och naturupplevelser. Med sina lokala hantverkare, restauranger som serverar lokala råvaror, och storslagen natur, representerar öarna den hållbara och kvalitetsmedvetna livsstil som Boomerang värdesätter.


Gotska Sandön – Belägen i norra delen av Gotland, är Gotska Sandön känd för sina vidsträckta sanddyner, tallskogar och öde stränder. Öns avlägsenhet och den orörda naturen gör den till en perfekt destination för den som söker stillhet och reflektion. 


Blidö - Belägen i norra delen av Stockholms skärgård, är en ö som verkligen återspeglar Boomerangs kärnvärden om hållbarhet, kvalitet och långvariga relationer. Ön är känd för sin vackra natur, lugna atmosfär och starka gemenskap bland invånarna. Här kan besökare kan uppleva den äkta känslan av en djupgående och långvarig vänskap med omgivningen.


Dessa öar exemplifierar de värderingar som Boomerang står för: hållbarhet, kvalitet och en djup respekt för naturen och kulturen. Besök på dessa öar erbjuder inte bara en chans att uppleva Sveriges naturliga skönhet utan också en möjlighet att reflektera över de principer som är grundläggande för Boomerang.


Varje plagg i vår kollektion bär namnet på en skärgårdspärla, en ö som inte bara står för en plats av naturskön skönhet, utan också för de principer och den livsstil som vi strävar efter att främja.