Dun

Nya Och Gamla Favoriter

Dun Efter Konstens Alla Regler

Var Kommer Dunet Ifrån?

Sortera

Dunets ursprung är viktigt för oss och våra användare vilket innebär att du kan vara helt säker på att dunet i våra dunprodukter kommer från fåglar som behandlats väl – det betyder ett totalförbud för levande-plockning och att vårt dun är en biprodukt från livsmedelsindustrin


Vad är RDS-certifikat?

Responsible Down Standard är en oberoende, frivillig global standard, vilket innebär att företag kan välja att certifiera sina produkter till RDS, även om det inte finns någon lagstiftning som kräver att de gör det. RDS har utvecklats och reviderats över tre år med inmatning av djurens välfärdsgrupper, branschexperter, varumärken och återförsäljare. Standarden erkänner och belönar bästa praxis inom djurens välbefinnande.

sb240RDS:s mål är att se till att fåglarna blir behandlade på ett humant sätt. Inspektioner görs av en tredjepart och certifikatet måste förnyas varje år. I dessa inspektioner kontrollerar man det som kallas för Five Freedoms, och enkelt översatt så är det:

1. Frihet från hunger och törst.
2. Frihet från obehag.
3. Frihet från smärta, skada och sjukdom.
4. Frihet att uttrycka naturligt beteende.
5. Frihet från rädsla och nöd.

Standardens avsikter och anda återspeglas bäst av en av Oxford Dictionarys definitioner av ansvarig: "moraliskt ansvarig för sitt beteende". Varumärken och leverantörer måste uppfylla sina skyldigheter att respektera djurens fem friheter för att möta förtroende hos konsumenten som väljer RDS-produkter. Alla våra dunjackor är RDS-certifierade.

Läs mer om RDS-certifikat här:responsibledown.org
Vårt dun är RDS-certifierat med certifikatnummer: 851544

Vi använder cookies för att förbättra din shoppingupplevelse. Mer information ›

OK, jag godkänner det