Boomerang återvänder hem

I februari 2020 tillträdde Karin Salegård som VD för Boomerang. Karin har arbetat i modebranschen sedan 90-talet och hennes vision är att vidareutveckla och stärka Boomerangs position som ett klassiskt skandinaviskt modemärke med fokus på material och kvalitet. Ett första steg är att flytta hem delar av produktionen.

– Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor i Ulricehamn, och nu tar vi upp den produktionen igen.

Boomerang återvänder hem

I februari tillträdde Karin Salegård som VD för Boomerang. Karin har arbetat i modebranschen sedan 90-talet och hennes vision är att vidareutveckla och stärka Boomerangs position som ett klassiskt skandinaviskt modemärke med fokus på material och kvalitet. Ett första steg är att flytta hem delar av produktionen.

– Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor i Ulricehamn, och nu tar vi upp den produktionen igen.

Sunt förnuft

Att återvända hem är en hjärtefråga för oss och en viktig del av vår hållbarhetsstrategi. Närhet mellan idé och produktion är viktig för att säkerställa kvalitet och hantverk, men framförallt möjliggör det transparens och ger oss bättre kontroll över produktionen.

Under 2021 har vi inlett flera samarbeten på hemmaplan. Ett av dem är med anrika Ivanhoe i Gällstad som stickar våra mysiga ylletröjor Isbjörn och Björn. Tillsammans med stickeriet Marbäck Tricot har vi tagit fram den mjuka och sköna pikén som används i våra pikétröjor. Vår fina ulltencel som finns i kjolen Majken har vi tagit fram tillsammans med Trikåby utanför Norrköping.

Sunt förnuft

Att återvända hem är en hjärtefråga för oss och en viktig del av vår hållbarhetsstrategi. Närhet mellan idé och produktion är viktig för att säkerställa kvalitet och hantverk, men framförallt möjliggör det transparens och ger oss bättre kontroll över produktionen. Under 2021 har vi inlett flera samarbeten på hemmaplan. Ett av dem är med anrika Ivanhoe i Gällstad som stickar våra mysiga ylletröjor Isbjörn och Björn. Tillsammans med stickeriet Marbäck Tricot har vi tagit fram den mjuka och sköna pikén som används i våra pikétröjor. Vår fina ulltencel som finns i kjolen Majken har vi tagit fram tillsammans med Trikåby utanför Norrköping.