Tillagd i varukorgen

ERBJUDANDE

30% på alla stickade tröjor

DamHerr
Dam

Stickad i Sverige

Som en del av vår hållbarhetsresa har vi flyttat hem delar av vår produktion till Sverige. Det känns självklart eftersom Boomerang har en historia av att tillverka kläder i Sverige. Genom åren har vi stickat över 700 000 tröjor.

Upptäck

Allt för basgarderoben

Skjortor för honom

Styv oxfordväv och mjukt tvättad linne blandas med overshirts och poplin krispig som papper. Den handmålade Boomerang-knappen är en signatur placerad på varje skjorta. Precis så som det alltid har varit.


Skjortor för henne

Linnetyget och den ekologiska oxfordväven är som vanligt grunden i vår kollektion. Skira blusar och kortärmade skjortor av tencel mixas med krispigt poplin och mjuk stabil flamé. Kragarna kommer i många former och passformen är precis perfekt.

Nu är vi GOTS-certifierade

För att en produkt ska kunna bli GOTS-märkt måste dock den inte enbart uppfylla kriterierna gällande tillverkning och hantering – varumärket som säljer produkten måste också vara med i GOTS databas. Det räcker alltså inte med att enbart fabriken där produkten tillverkas är med.

Bästsäljare

Regular

Väddö Oxfordskjorta

4 färger

1 399 SEK

4 färger

Ekologisk

Rödö Långärmad Pikétröja Randig

1 199 SEK

Stickat i Sverige

Ekologisk

GOTS

Nämdö Randig T-shirt

699 SEK

Stickat i Sverige

Ekologisk

GOTS

Regular

Årstol Jeansskjorta

2 färger

1 499 SEK

2 färger

BCI

GOTS

En lång och hållbar vänskap

Hållbar lyx i varje fiber

Stickade plagg är och har alltid varit synonymt med Boomerang och vår värld. Inspirationen kommer från skärgården, en vackert vindpinad plats omgiven av hav. Boomerangs filosofi om hållbarhet, och naturens kretslopp är en stor del av känslan i vår stickade kollektion.

Vår klädfilosofi

"Vår idé om hur bra kläder ska vara är enkel och okomplicerad. Vi vill att det ska vara som en riktig vänskap. Tåla törnar, hålla länge och bara bli bättre med åren." Det är en filosofi som vi på Boomerang har levt efter ända sedan starten 1976. "Hellre kvalitet än kvantitet" har också varit en ständigt närvarande och tydlig ledstjärna i allt i vi gör. Att agera långsiktigt, med kvalitet och enkelhet i fokus och med en konstant vilja att utvecklas och förbättras, är en naturlig och inbyggd del i vår affärsmodell. Idag benämns det ofta hållbarhet. Vi har alltid kallat det en lång vänskap.

HållbartOmvärlden förändras och så gör även Boomerang. Vår kärlek till ett gediget hantverk, vårt svenska arv, sunda värderingar och långa relationer består. Vi står fast förankrade i vår tro på att det vi ger, det kommer också tillbaka. Precis som bumerangen.